Cajunspeklapjes met broccolistamppot - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappels (kruimig)
  • 750 g broccoli
  • 4 speklapjes (ca. 450 g)
  • 2 theelepels kruidenmix (met zout voor cajun (strooibus a 225 g))
  • 3 eetlepels boter of margarine
  • 3 bosuitjes
  • 1 rode peper
  • 150 ml halfvolle melk

Bereiding

  1. Aardappels schillen, in stukken snijden, wassen en in weinig water met zout gaarkoken. Broccoli schoonmaken, in roosjes verdelen en stelen in stukjes snijden. Speklapjes met kruidenmix bestrooien. In koekenpan 1 el boter verhitten. Speklapjes in 10 min. gaar, goudbruin en knapperig bakken. Halverwege keren. Broccoli in 7 min. beetgaar koken. Bosui schoonmaken en in ringetjes snijden. Peper schoonmaken, zaadjes verwijderen en in reepjes snijden. Melk verwarmen. Aardappels afgieten en fijnstampen. Van aardappels met melk en rest van boter puree maken. Broccoli, bosui en peper door puree scheppen. Speklapjes uit pan halen. Bij bakvet 100 ml water schenken en aan de kook brengen. Aanbaksels losroeren tot jus. Jus en stamppot met zout op smaak brengen en met speklapjes serveren.
Cajunspeklapjes met broccolistamppot - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn