Kalfsentrecote met fijne groenten - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 tomaat
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 plakjes ontbijtspek (in dunne reepjes)
  • ½ rode ui (zeer fijngesnipperd)
  • ¼ courgette (in miniblokjes)
  • 1 eetlepel verse Italiaanse kruiden (fijngesneden)
  • 4 kalfsentrecotes (op kamertemperatuur)
  • 25 g boter
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • ½ pot vleesfond (a 380 ml)

Bereiding

  1. Tomaat ontvellen en zaadjes verwijderen. Vruchtvlees in miniblokjes snijden. In pan olie verhitten en spek even bakken. Ui, courgette, kruiden, zout en peper toevoegen en groenten afgedekt 15 min. gaarsmoren. Tomaat erdoor scheppen en mengsel tot gebruik gekoeld bewaren.
  2. Entrecotes met zout en peper inwrijven en in boter in 2-3 min. per kant rosé bakken. Intussen groenten opnieuw zachtjes verwarmen. Entrecotes uit pan nemen en warmhouden. Azijn en fond door bakvet roeren en op hoog vuur tot jus laten inkoken. Jus door groenten roeren. Entrecotes en groenten over vier borden verdelen. Lekker met pasta en stevige haricots verts gerold in spek (diepvries, Feestproduct van AH Excellent*).
Kalfsentrecote met fijne groenten - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn