Erwtensoep met worst - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 25 g boter
  • 1 zak Hollandse roerbakmix (400 g)
  • 2 zakken koelverse gevulde erwten soep (a 800 ml)
  • 2 boerenrookworsten (a 250 g)
  • 4 sneetjes roggebrood (donker)
  • 6 eetlepels piccalilly (pot)
  • 8 pakjes katenspek

Bereiding

  1. In soeppan boter verhitten en groentemix 3-4 min. roerbakken. Erwtensoep en 250 ml water toevoegen en soep al roerend aan de kook brengen. Soep indien nodig met wat extra water verdunnen. Vuur laag draaien en soep nog 5 min. zachtjes verwarmen, tot groenten gaar zijn. Intussen rookworsten schuin in plakken snijden. Rookworst (in gedeelten) in grillpan of koekenpan in 4-5 min. ruinroosteren. Sneetjes roggebrood diagonaal doorsnijden en elk driehoekje bestrijken met piccalilly. Katenspek erop leggen. Erwtensoep in vier wijde kommen scheppen en enkele plakken worst in midden van soep leggen. Sneetjes roggebrood erbij serveren.
Erwtensoep met worst - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn