Marokkaanse couscous met gehakt en feta - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 komkommers
  • 160 ml zongedroogde tomaten in pot (1/2 pot à 320 ml.)
  • 5 el (olijf)olie
  • 300 g rundergehakt
  • 317 g Marokkaanse couscous (pak incl. kruiden en rozijnen)
  • 400 ml kokend water
  • 150 g witte kaas (zakje)
  • 2 el (wijn)azijn
  • 1 mespunt kristalsuiker
  • 100 g krulslamelange (zakje)

Bereiding

  1. Was de komkommer, halveer deze in de lengte en snijd vervolgens in plakjes. Snijd de tomaten in reepjes. Verhit in de braadpan de helft van de olie en bak het gehakt rul. Voeg de kruidenmix (uit pak) toe en bak het geheel 5 min. zachtjes.
  2. Doe de couscous en rozijnen (uit pak) in de pan, en giet het kokende water erover. Laat 5 min. staan. Snijd de kaas in blokjes. Schep de komkommer en tomaat door de couscous. Roer de rest van de olie, azijn, suiker, zout en peper tot een dressing. Sprenkel de dressing over de sla. Verdeel de couscous over de borden. Schep het gehaktmengsel erop en garneer met kaas. Serveer het geheel met de sla.
Marokkaanse couscous met gehakt en feta - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn