Risotto met bacon en courgette - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 5 el traditionele olijfolie
  • 100 g bacon
  • 350 g risottorijst
  • 1 liter kippenbouillon van tablet (heet)
  • 200 g courgette
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 2 el kookroom
  • 2 el droge sherry
  • 50 g Grana Padano kaas
  • 4 el verse peterselie

Bereiding

  1. Verhit 1/5 van de olie in een koekenpan met dikke bodem en bak hierin de bacon licht krokant. Neem de bacon uit de pan en laat hem uitlekken op keukenpapier. Voeg 2/5 van de olie aan het bakvet toe, roer de rijst erdoor en roer tot de korrels gaan glanzen. Schenk telkens een scheutje hete bouillon bij de rijst en roer tot de bouillon is opgenomen. Ga zo door tot alle bouillon is opgenomen.
  2. Snijd de courgette in plakken, pers de knoflook en snipper de ui. Verhit intussen in een wok de rest van de olie. Bak in de olie de ui en courgette 2 min. met de knoflook en breng op smaak met peper en zout.
  3. Rasp de kaas. Roer, als alle bouillon door de rijst is opgenomen, de kookroom, sherry, kaas en peterselie erdoor. Schep eerst de groenten en dan de risotto op de borden; leg de plakjes bacon erop.
Risotto met bacon en courgette - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn