Ovenschotel met puree en gehakt - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1½ kg kruimige aardappel
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 250 g kastanjechampignons (bakje)
  • 750 g rundergehakt
  • 30 g verse peterselie (zakje)
  • 50 ml halfvolle melk
  • 100 g geraspte gruyère (kaas)

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in 20-25 min. gaar. Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit ondertussen olie in de pan, bak ui en knoflook totdat ze glazig zijn. Snijd de champignons in grove stukken. Schep deze samen met het gehakt bij het uimengsel en bak al roerend op hoog vuur tot alles gaar is. Snijd de peterselie fijn en roer erdoor heen, breng op smaak met peper en zout. Laat het gehaktmengsel even afkoelen.
  2. Vet een ovenschaal in. Doe de helft van de puree in de ovenschaal. Schep met een schuimspaan het gehaktmengsel (zonder vocht) op de puree. Verwarm de oven voor op 220 °C. Stamp de aardappelen tot puree, verwarm de melk en roer deze erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de andere helft van de puree over het gehakt. Bestrooi met de gruyère kaas. Plaats de schaal 30 min. in de oven tot de kaas mooi bruin is.
Ovenschotel met puree en gehakt - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn