Witlofstamppot met varkenslapjes - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappels
  • ½ zakje verse peterselie (a 30 g)
  • 750 g witlof
  • 2 appels
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • 1 schaal varkensfiletlapjes à la minute (ca. 400 g)
  • 100 ml halfvolle melk
  • 3 eetlepels halvarine

Bereiding

  1. Aardappels schillen, in stukken snijden, wassen en in ca. 20 minuten met wat zout gaarkoken. Peterselie fijnhakken. Witlof schoonmaken en in reepjes snijden. Appels schillen en klokhuis verwijderen. Helft appel in blokjes en andere helft in dunne plakjes snijden. In wok olie verhitten en witlof ca. 4 min. roerbakken. In grillpan varkensfiletlapjes aan beide zijden 1 min. grillen. Melk enkele seconden in magnetron verwarmen. Aardappels afgieten en met halvarine en melk tot puree stampen. Witlof, peterselie en blokjes appel erdoor scheppen. Stamppot met zout en peper op smaak brengen. Met plakjes appel garneren en met varkenslapjes serveren.
Witlofstamppot met varkenslapjes - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn