Sperziebonenstamppot met gehaktsaus - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappels (kruimig)
  • 100 g ontbijtspek
  • 1 rode paprika
  • 1 schaal half-om-halfgehakt (ca. 300 g)
  • 3 eetlepels tomatenketchup
  • 2 blikken sperziebonen (Franse, a 425 ml)
  • 150 ml melk
  • nootmuskaat

Bereiding

  1. Aardappels schillen en in stukken snijden. Aardappels in 20 min. gaarkoken. Ontbijtspek fijnsnijden. Paprika schoonmaken en in reepjes snijden. In koekenpan met anti-aanbaklaag spek 2 min. bakken. Gehakt en paprika toevoegen en 10 min. bakken. Laatste minuut ketchup toevoegen en zachtjes meeverwarmen. Eventueel met zout en peper op smaak brengen. In pan sperziebonen verwarmen. Melk verwarmen. Aardappels afgieten en fijnstampen. Aardappels met melk tot smeuïge puree roeren. Boontjes afgieten en door puree scheppen en met zout, peper en nootmuskaat op smaak brengen. Stamppot over vier borden verdelen. Vlees-paprikamengsel over stamppot verdelen.
Sperziebonenstamppot met gehaktsaus - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn