Rodekoolstamppot - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappelen (geschild)
  • 5 el traditionele olijfolie
  • 3 Elstar appels (of andere appel)
  • 450 g diepvries rodekool
  • 8 varkenschipolata's (worstjes)
  • 50 ml rode wijn
  • 100 ml rundvleesbouillon van tablet
  • 50 ml halfvolle melk (warm)
  • 3 el vloeibare honing

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in een bodempje water met zout met de deksel op de pan in 20 min. gaar.
  2. Snijd de appels in dobbelsteentjes. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak hierin op hoog vuur al omscheppend de appelblokjes goudbruin. Schep de appel uit de pan en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verhit nog een el olie in dezelfde pan en roerbak op hoog vuur de rodekool 2-3 min. tot deze begint te geuren.
  4. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de chipolata's op middelhoog vuur in 2-3 min. rondom bruin. Schenk de wijn en bouillon bij de chipolata's en laat ze 5-7 min. op laag vuur garen. Schep de chipolata's uit de pan. Breng de rodewijnjus op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Stamp de aardappelen met de warme melk en honing tot een romige puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep met grove slagen eerst de rodekool en dan de appel door de puree. Serveer met de chipolata's en de rodewijnjus.
Rodekoolstamppot - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn