Zuurkoolschotel met appel en kaneel - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 schaal runderreepjes (ca. 300 g)
  • 2 appels
  • 1 zak zuurkool naturel (500 g)
  • 2 bakken aardappelpuree (met boter (a 450 g))
  • ½ flesje finesse voor koken (a 250 ml)
  • 1 eetlepel kaneel

Bereiding

  1. In koekenpan 2 el margarine verwarmen. Runderreepjes in 4 min. rondom bruinbakken. Met zout en peper bestrooien. Appels schillen en klokhuis verwijderen. Eén appel in kleine blokjes, andere in plakken snijden. Zuurkool laten uitlekken en appelblokjes met zuurkool mengen. Achtereenvolgens aardappelpuree, runderreepjes en zuurkool met appel in magnetronschaal scheppen. Kaneel door Finesse roeren. Finesse over zuurkool schenken. Schaal met deksel van magnetronschaal afdekken en in ca. 15 min. in magnetron op 700 watt gaar en heet laten worden. In koekenpan rest van margarine verhitten en plakjes appel in 3 min. aan beide zijden bruinbakken. Schotel met appelplakjes garneren.
Zuurkoolschotel met appel en kaneel - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn