Wraps met Griekse gyrossalade en witte rijst - Albert Heijn
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 1 el olie
- 350 g gyrosreepjes
- 2 (rode) uien (fijngesneden)
- 1 courgette (in blokjes)
- 50 g witte rijst
- 4 wraptortilla's (280 g)
- 100 ml knoflooksaus
- 1 klein struikje andijvie (grofgesneden)
- 75 g witte kaasblokjes
- 50 g zwarte olijven zonder pit (in ringen)
Bereiding
- Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak hierin de gyrosreepjes in 3 minuten bruin. Voeg de ui en courgette toe en bak ze 5 minuten mee, schep af en toe om. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep hem vervolgens door de gyrosreepjes. Houd de rijst met het vlees warm op laag vuur.
- Prik een gaatje in de verpakking van de tortilla's en verwarm ze 30 seconden op vol vermogen (700 watt) in de magnetron.
- Besmeer de tortilla's dun met 4 el knoflooksaus. Verdeel de andijvie over de tortilla's en schep het gyros-rijstmengsel erop. Bestrooi met de kaas en olijfringetjes.
- Rol de tortilla's strak op en serveer ze direct. Geef de rest van de knoflooksaus erbij als dip.
Wraps met Griekse gyrossalade en witte rijst - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn