Braadworst met gekruide tomatenrijst - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 500 g tomaten
  • 1 gele paprika
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 5 el olijfolie
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl sambal oelek
  • 350 g rijst (Biologisch)
  • 1 pak braadworst
  • 1 schaaltje verse peterselie (plat (20 g))

Bereiding

  1. Tomaten en paprika in stukjes snijden. Uien en knoflook pellen en fijnsnijden. In diepe pan 3 el olie verhitten en hierin ui en paprika 2 min. bakken. Knoflook, paprikapoeder en sambal toevoegen en 1 min. meebakken. Tomaten toevoegen en nog 2 min. bakken. Rijst en 3/4 l water erdoor roeren. Zout en peper naar smaak toevoegen. Aan de kook brengen en op laag vuur in ca. 15 min. gaar laten worden. Ondertussen 2 el olie in koekenpan verhitten. Hierin braadworsten op matig vuur in ca. 20 min. rondom bruin en gaar bakken. Peterselie fijnsnijden en door de rijst roeren. Rijst over 4 borden verdelen. Worst in dikke plakken snijden en op rijst leggen.
Braadworst met gekruide tomatenrijst - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn