Kerstgourmet - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • ½ Elstar appel
  • 400 g half-om-halfgehakt
  • 12 plakjes ontbijtspek
  • 3 chipolataworstjes
  • 2 bosuien
  • 200 g rundergehakt
  • 1 el pesto rosso
  • 1 middelgroot ei (gesplitst)
  • 450 g mini mozarella's
  • 1 el crème fraîche
  • 2 el geraspte belegen kaas
  • 12 kastanjechampignons
  • 2 el tomatenketchup
  • 200 g tartaar

Bereiding

  1. Appelvinken: Schil en rasp de appel. Meng gehakt met appel in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel in twee porties per persoon. Vorm elke portie tot een worstje van ca. 4 cm en wikkel in plakje spek.
  2. Chipolatakebabs: Snijd worstjes elk in 6 stukjes. Snijd de bosui in stukjes. Rijg aan satéprikker 3 stukjes worst, afgewisseld met stukjes bosui.
  3. Mozzarellaburgertjes: Kneed in een kom het rundergehakt met de pesto en eidooier. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het gehakt in porties.Halveer de bolletjes mozzarella. Druk in elke portie gehakt een half balletje mozzarella en vorm tot een mooi glad hamburgertje.
  4. Gehaktpaddenstoelen: Meng half-om-halfgehakt met de crème fraÎche en het geraspte kaas. Breng op smaak met peper en zout. Verwijder steel van champignons. Vul champignons met gehakt en druk goed aan, zodat de champignons en het gehakt samen een soort burgertje vormen.
  5. Tartaarsterren: Meng in een kom de tartaar en ketchup. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de tartaar in gelijke porties. Druk sterren uit het tartaarmengsel. Leg alle vleessoorten op een schaal bewaar tot gebruik in de koelkast. Bereid het vlees in de gourmetpannetjes.
Kerstgourmet - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn