Knapperige zuurkooltaart met rookworst - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 pak filobladerdeeg (diepvries, 225 g)
  • 1 pak zuurkool (500 g)
  • 1 rode paprika
  • 1 magere rookworst (250 g)
  • 4 eetlepels olie
  • 3 eieren
  • 125 ml crème fraîche (light)

Bereiding

  1. Filodeeg in 2 uur ontdooien. Oven op 200 °C voorverwarmen. Zuurkool laten uitlekken en fijnsnijden. Paprika schoonmaken en in kleine stukjes snijden. Rookworst in plakjes snijden. Zuurkool, paprika en worst mengen. Filodeeg uitvouwen. Met keukenkwastje drie vellen deeg met olie bestrijken en met overhangende rand in quichevorm leggen. Weer drie vellen met olie bestrijken en op dezelfde manier in vorm leggen, nu iets verspringen. Dit nog een keer herhalen. In kom eieren met crème fraîche loskloppen. Met zout en peper op smaak brengen en door zuurkool mengen. Zuurkool in vorm leggen. Laatste vel filodeeg losjes over vulling vouwen. Deeg bovenop taart licht met olie bestrijken. Taart iets onder midden van oven in 30 min. goudbruin en gaar bakken. Lekker met appelcompote.
Knapperige zuurkooltaart met rookworst - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn