Gegrilde tartaar met krieltjes en spinazie - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 zakken krieltjes (a 450 g)
  • 2 tenen knoflook (in plakjes)
  • ½ eetlepel gedroogde tijm
  • 6 el olijfolie
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 el tomatenketchup
  • 4 tartaartjes
  • 1 grote ui (fijngesneden)
  • 3 x 300 g panklare spinazie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Meng de krieltjes in een bakblik of lage ovenschaal met de knoflook, de tijm, (zee)zout en (versgemalen) peper naar smaak en 2 el olijfolie. Bak de krieltjes in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Meng 2 el olijfolie met de paprikapoeder, de ketchup en zout en peper naar smaak. Bestrijk de tartaartjes rondom met dit mengsel en rooster ze in een hete grillpan in 4-6 minuten mooi bruin vanbuiten en rosé vanbinnen. Verhit intussen de rest van de olie in een wok en roerbak de ui 2 minuten. Voeg de spinazie in gedeelten toe en roerbak tot de blaadjes zijn geslonken. Breng de spinazie op smaak met zout en peper. Serveer de tartaartjes met de krieltjes en de spinazie ernaast.
Gegrilde tartaar met krieltjes en spinazie - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn