Kapucijnerschotel met rundertartaar
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 400 g champignons
- 500 g preien
- 1 sjalot
- 3 tenen knoflook
- 15 g verse platte peterselie
- 4 el milde olijfolie
- 2 el mosterdzaad
- 300 g rundertartaar
- 1 tl chilivlokken
- 800 g jonge kapucijners in blik
Bereiding
- Snijd de kleine champignons in vieren en de grote in achten.
- Halveer de prei, spoel onder koud stromend water en snijd in halve ringen van een ½ cm. Snipper de sjalot. Snijd de knoflook en peterselie fijn.
- Verhit de olie in een hapjespan op hoog vuur en bak de champignons in 8 min. goudbruin.
- Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het mosterdzaad op middelhoog vuur 3 min. tot het gaat geuren.
- Meng de rundertartaar in een kom met de sjalot, de helft van de knoflook, de peterselie, het mosterdzaad en de chilivlokken en breng op smaak met peper.
- Rol hier met vochtige handen 12 balletjes (per 4 personen) van.
- Voeg de balletjes met de rest van de olie toe aan de champignons in de hapjespan en bak in 5 min. rondom bruin.
- Zet het vuur middelhoog, voeg de prei en de rest van de knoflook toe en bak 6 min. mee. Schep regelmatig om.
- Doe de kapucijners in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
- Voeg toe aan het mengsel in de hapjespan en verwarm 3 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verdeel de kapucijnerschotel over de borden.
Kapucijnerschotel met rundertartaar is een recept van Albert Heijn