Kapucijnerschotel met rundertartaar

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 400 g champignons
  • 500 g preien
  • 1 sjalot
  • 3 tenen knoflook
  • 15 g verse platte peterselie
  • 4 el milde olijfolie
  • 2 el mosterdzaad
  • 300 g rundertartaar
  • 1 tl chilivlokken
  • 800 g jonge kapucijners in blik

Bereiding

  1. Snijd de kleine champignons in vieren en de grote in achten.
  2. Halveer de prei, spoel onder koud stromend water en snijd in halve ringen van een ½ cm. Snipper de sjalot. Snijd de knoflook en peterselie fijn.
  3. Verhit de olie in een hapjespan op hoog vuur en bak de champignons in 8 min. goudbruin.
  4. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het mosterdzaad op middelhoog vuur 3 min. tot het gaat geuren.
  5. Meng de rundertartaar in een kom met de sjalot, de helft van de knoflook, de peterselie, het mosterdzaad en de chilivlokken en breng op smaak met peper.
  6. Rol hier met vochtige handen 12 balletjes (per 4 personen) van.
  7. Voeg de balletjes met de rest van de olie toe aan de champignons in de hapjespan en bak in 5 min. rondom bruin.
  8. Zet het vuur middelhoog, voeg de prei en de rest van de knoflook toe en bak 6 min. mee. Schep regelmatig om.
  9. Doe de kapucijners in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
  10. Voeg toe aan het mengsel in de hapjespan en verwarm 3 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  11. Verdeel de kapucijnerschotel over de borden.
Kapucijnerschotel met rundertartaar is een recept van Albert Heijn