Ingrediënten
- 800 g winterpeen
- 3 el olijfolie
- 0.5 tl gemalen komijn
- 15 g tarwebloem
- 200 ml melk
- 175 g geraspte oude kaas
- 100 g Kesbeke Kimchi
- 1 komkommer
- 1 el sriracha
Bereiding
- Schil en snijd de winterpeen in repen van 10 x 1 cm. Meng in een ruime kom de winterpeen met de olie, de komijn, peper en zout.
- Doe de wortel in het mandje van de airfryer en bak in 15 min. op 200 °C. beetgaar. Schud het mandje halverwege om.
- Maak ondertussen de kaassaus. Verhit de rest van de olie in een grote pan en voeg de bloem toe.
- Bak al roerend 3 min. tot het mengsel lichtbruin begint te kleuren (roux).
- Voeg beetje bij beetje op laag vuur de melk toe en breng al roerend met een garde tot een gebonden saus.
- Voeg de geraspte kaas toe, laat al roerend smelten tot een dikke saus.
- Snijd ondertussen de kimchi in dunnere reepjes en de bosui in flinterdunne schuine ringen. Snijd ? komkommer in blokjes van 1 cm.
- Verdeel de carrot fries over een grote platte schaal of over 4 borden, schenk de kaassaus erover, verdeel de kimchi, komkommer, bosui en sriracha erover.
Loaded carrot fries (airfryer) is een recept van
Albert Heijn