Loaded carrot fries (airfryer)

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 800 g winterpeen
  • 3 el olijfolie
  • 0.5 tl gemalen komijn
  • 15 g tarwebloem
  • 200 ml melk
  • 175 g geraspte oude kaas
  • 100 g Kesbeke Kimchi
  • 1 komkommer
  • 1 el sriracha

Bereiding

  1. Schil en snijd de winterpeen in repen van 10 x 1 cm. Meng in een ruime kom de winterpeen met de olie, de komijn, peper en zout.
  2. Doe de wortel in het mandje van de airfryer en bak in 15 min. op 200 °C. beetgaar. Schud het mandje halverwege om.
  3. Maak ondertussen de kaassaus. Verhit de rest van de olie in een grote pan en voeg de bloem toe.
  4. Bak al roerend 3 min. tot het mengsel lichtbruin begint te kleuren (roux).
  5. Voeg beetje bij beetje op laag vuur de melk toe en breng al roerend met een garde tot een gebonden saus.
  6. Voeg de geraspte kaas toe, laat al roerend smelten tot een dikke saus.
  7. Snijd ondertussen de kimchi in dunnere reepjes en de bosui in flinterdunne schuine ringen. Snijd ? komkommer in blokjes van 1 cm.
  8. Verdeel de carrot fries over een grote platte schaal of over 4 borden, schenk de kaassaus erover, verdeel de kimchi, komkommer, bosui en sriracha erover.
Loaded carrot fries (airfryer) is een recept van Albert Heijn