Tiramisutrifle

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 6 witte scharreleieren
  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 45 g patentbloem
  • 20 g cacaopoeder
  • 1 stick espresso-oploskoffie
  • 15 g maizena
  • 0.5 tl zout
  • 80 ml espressokoffie
  • 2 el Marsala zoete Italiaanse dessertwijn
  • 750 g mascarpone
  • 0.5 el water
  • 125 g mokkaboontjes
  • 130 g lange vingers
  • 250 g verse slagroom

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Klop de eieren met de suiker met een mixer in 8 min. licht en luchtig (het moet ongeveer in volume verdubbeld zijn).
  3. Meng de bloem met de cacaopoeder, de oploskoffie, maizena en het zout.
  4. Vouw het bloemmengsel met een spatel door het eimengsel tot alles net is gemengd.
  5. Giet het beslag op de met bakpapier beklede bakplaat. Gebruik de bolle kant van een lepel om het gelijkmatig te verdelen.
  6. Bak de biscuit in het midden van de oven in 12-14 min. gaar. Steek de satéprikker in het midden, als die er schoon uit komt is-ie gaar.
  7. Haal de biscuit uit de oven, dek af met een theedoek en laat 30 min. afkoelen.
  8. Schenk ondertussen de espressokoffie met de marsala in een diep bord en laat afkoelen.
  9. Splits de rest van de eieren, houd de dooiers apart. Klop de eiwitten in een schone, vetvrije kom met een handmixer in 5 min. stijf.
  10. Klop de dooiers en suiker in 3 min. met een mixer tot een romige crème. Roer de mascarpone los en schep het in delen door het dooiermengsel.
  11. Vouw met een spatel met luchtige bewegingen het eiwit erdoor.
  12. Leg de afgekoelde biscuit met de lange kant naar je toe op het werkblad.
  13. Roer de rest van de mascarpone los met een het water, bestrijk hiermee de biscuit gelijkmatig en rol vanaf de lange kant op.
  14. Snijd de rol in rolletjes van 2 cm breed.
  15. Leg de cakerolletjes dwars tegen de zijkanten van de schaal. Verdeel de overgebleven rolletjes over het midden van de bodem.
  16. Schenk ? van het mascarpone-mengsel uit stap 3 over de binnenring van de rolletjes en bestrooi met de mokkaboontjes.
  17. Verdeel de rest van het mengsel erover.
  18. Doop de lange vingers een voor een heel kort in het espresso-marsalamengsel en zet ze rechtop langs de zijkant van de schaal.
  19. Klop de slagroom met de rest van de suiker en de cacaopoeder stijf en verdeel over het mascarponemengsel, aan de binnenkant van de lange vingers. 20,"name":"stap 20". Strijk de bovenkant glad met de bolle kant van een lepel. Bestuif met een fijne zeef de bovenkant van de trifle met de rest van de cacaopoeder. 21,"name":"stap 21". Laat minimaal 3 uur afgedekt met vershoudfolie in de koelkast opstijven.
Tiramisutrifle is een recept van Albert Heijn