Tiramisutrifle
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 6 witte scharreleieren
- 200 g fijne kristalsuiker
- 45 g patentbloem
- 20 g cacaopoeder
- 1 stick espresso-oploskoffie
- 15 g maizena
- 0.5 tl zout
- 80 ml espressokoffie
- 2 el Marsala zoete Italiaanse dessertwijn
- 750 g mascarpone
- 0.5 el water
- 125 g mokkaboontjes
- 130 g lange vingers
- 250 g verse slagroom
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Klop de eieren met de suiker met een mixer in 8 min. licht en luchtig (het moet ongeveer in volume verdubbeld zijn).
- Meng de bloem met de cacaopoeder, de oploskoffie, maizena en het zout.
- Vouw het bloemmengsel met een spatel door het eimengsel tot alles net is gemengd.
- Giet het beslag op de met bakpapier beklede bakplaat. Gebruik de bolle kant van een lepel om het gelijkmatig te verdelen.
- Bak de biscuit in het midden van de oven in 12-14 min. gaar. Steek de satéprikker in het midden, als die er schoon uit komt is-ie gaar.
- Haal de biscuit uit de oven, dek af met een theedoek en laat 30 min. afkoelen.
- Schenk ondertussen de espressokoffie met de marsala in een diep bord en laat afkoelen.
- Splits de rest van de eieren, houd de dooiers apart. Klop de eiwitten in een schone, vetvrije kom met een handmixer in 5 min. stijf.
- Klop de dooiers en suiker in 3 min. met een mixer tot een romige crème. Roer de mascarpone los en schep het in delen door het dooiermengsel.
- Vouw met een spatel met luchtige bewegingen het eiwit erdoor.
- Leg de afgekoelde biscuit met de lange kant naar je toe op het werkblad.
- Roer de rest van de mascarpone los met een het water, bestrijk hiermee de biscuit gelijkmatig en rol vanaf de lange kant op.
- Snijd de rol in rolletjes van 2 cm breed.
- Leg de cakerolletjes dwars tegen de zijkanten van de schaal. Verdeel de overgebleven rolletjes over het midden van de bodem.
- Schenk ? van het mascarpone-mengsel uit stap 3 over de binnenring van de rolletjes en bestrooi met de mokkaboontjes.
- Verdeel de rest van het mengsel erover.
- Doop de lange vingers een voor een heel kort in het espresso-marsalamengsel en zet ze rechtop langs de zijkant van de schaal.
- Klop de slagroom met de rest van de suiker en de cacaopoeder stijf en verdeel over het mascarponemengsel, aan de binnenkant van de lange vingers. 20,"name":"stap 20". Strijk de bovenkant glad met de bolle kant van een lepel. Bestuif met een fijne zeef de bovenkant van de trifle met de rest van de cacaopoeder. 21,"name":"stap 21". Laat minimaal 3 uur afgedekt met vershoudfolie in de koelkast opstijven.
Tiramisutrifle is een recept van Albert Heijn