Kip in pindasaus met aardappel-groenteroerbak
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 4 el milde olijfolie
- 500 g kipkluifjes
- 450 g bami groente
- 800 g koelverse vastkokende aardappels
- 300 g AH BASIC diepvries gebroken sperziebonen
- 80 g 100% pindakaas met stukjes pinda's
- 250 ml halfvolle melk
Bereiding
- Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de kipkluifjes ca. 20 min. op middelhoog vuur knapperig en gaar.
- Zet de laatste 5 min. het vuur laag. Schep regelmatig om.
- Haal ondertussen de rode peper uit de zak bamigroente. Snijd het steeltje van de peper.
- Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen en snijd de peper in ringetjes.
- Verhit de rest van de olie in een hapjespan en roerbak de aardappelen ca. 10 min op middelhoog vuur.
- Voeg de helft van de rode peper, bamigroente en sperziebonen toe en bak in 7-8 min beetgaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Meng ondertussen de pindakaas met de rest van de rode peper en de melk. Meng de pindasaus door de kip, verwarm ca. 2 min. en breng op smaak met peper.
- Voeg eventueel extra melk toe om de saus smeuïg te houden.
- Serveer de kip met de geroerbakte aardappelen en groente.
Kip in pindasaus met aardappel-groenteroerbak is een recept van Albert Heijn