Kip in pindasaus met aardappel-groenteroerbak

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 4 el milde olijfolie
  • 500 g kipkluifjes
  • 450 g bami groente
  • 800 g koelverse vastkokende aardappels
  • 300 g AH BASIC diepvries gebroken sperziebonen
  • 80 g 100% pindakaas met stukjes pinda's
  • 250 ml halfvolle melk

Bereiding

  1. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de kipkluifjes ca. 20 min. op middelhoog vuur knapperig en gaar.
  2. Zet de laatste 5 min. het vuur laag. Schep regelmatig om.
  3. Haal ondertussen de rode peper uit de zak bamigroente. Snijd het steeltje van de peper.
  4. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen en snijd de peper in ringetjes.
  5. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en roerbak de aardappelen ca. 10 min op middelhoog vuur.
  6. Voeg de helft van de rode peper, bamigroente en sperziebonen toe en bak in 7-8 min beetgaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  7. Meng ondertussen de pindakaas met de rest van de rode peper en de melk. Meng de pindasaus door de kip, verwarm ca. 2 min. en breng op smaak met peper.
  8. Voeg eventueel extra melk toe om de saus smeuïg te houden.
  9. Serveer de kip met de geroerbakte aardappelen en groente.
Kip in pindasaus met aardappel-groenteroerbak is een recept van Albert Heijn