Vega zoete-aardappelbowl met hummusdressing
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 500 g zoete aardappelen
- 2 aubergines
- 400 g kidneybonen in blik
- 4 el olijfolie mild
- 400 g vegetarische balletjes
- 100 g hummus pikant
- 2 tl witte natuurazijn
- 2 el water
- 2 bosuien
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Boen de zoete aardappelen schoon en snijd in stukken van ca. 1½ cm. Snijd de aubergines in de breedte in plakken van ca. een ½ cm.
- Doe de bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water, laat uitlekken en dep ze droog.
- Verdeel de zoete aardappel en bonen naast elkaar over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olie.
- Verdeel de aubergine over een tweede met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olie.
- Bestrooi de groenten en bonen met peper en eventueel zout.
- Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.?Schep halverwege om en wissel de bakplaten.
- Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de vegetarische balletjes 5 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig.
- Klop ondertussen de hummus met de azijn, het water en de peper tot een dressing. Snijd de bosuien in dunne ringetjes.
- Neem de bakplaten uit de oven. Schep de kidneybonen door de bosui.
- Verdeel de zoete aardappel, vegaballetjes, aubergine en kidneybonen naast elkaar over diepe kommen. Verdeel de hummusdressing erover.
Vega zoete-aardappelbowl met hummusdressing is een recept van Albert Heijn