Mosselsoep met citroen, venkel en dille
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 2 kg verse mosselen
- 400 g verse venkelknollen
- 1 verse prei
- 3 tenen knoflook
- 2 el traditionele olijfolie
- 2 tl venkelzaad
- 100 ml droge witte wijn
- 500 ml kippenbouillon in pot
- 15 g verse dille
- 1 citroen
- 1 vers stokbrood
Bereiding
- Maak de mosselen schoon, gooi kapotte mosselen weg.
- Spoel in koud water en verwijder de exemplaren die openblijven als je erop tikt. Laat uitlekken in een vergiet.
- Snijd elke venkelknol in kwarten, snijd de kwarten in de breedte in plakjes van een ½ cm.
- Halveer de prei in de lengte, spoel onder koud stromend water en snijd in halve ringen. Snijd de tenen knoflook in plakjes.
- Verhit in de grote mossel- of soeppan de olie op middelhoog vuur. Fruit de venkel, prei en het venkelzaad 5 min.
- Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee.
- Zet het vuur hoger en voeg de mosselen toe. Doe de wijn erbij en laat 2 min. stomen.
- Schenk de bouillon erbij en laat met deksel op de pan ca. 5 min. stoven, tot alle schelpen open zijn.
- Snijd ondertussen de dille fijn. Boen de citroen schoon en en rasp de gele schil van de vrucht. Halveer de citroen en snijd 1 helft in parten.
- Zet het vuur uit. Haal de mosselen uit de pan en laat ca. 20 stuks in de pan.
- Haal het mosselvlees uit de andere schelpen, doe dit met behulp van een lege schelp. Leg het mosselvlees terug in de soep.
- Verwarm de soep zo nodig kort op hoog vuur en zet het vuur weer uit zodat het niet te lang doorkookt en de groente te zacht en mosselen taai worden.
- Breng de soep op smaak met wat citroensap, het -rasp en bestrooi met de dille. Serveer met het stokbrood. Serveer met de citroenparten erbij.
Mosselsoep met citroen, venkel en dille is een recept van Albert Heijn