Vegan havermoutpap met framboos

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 160 g volkoren havermout
  • 800 ml amandeldrink naturel
  • 95 g pistachenoten
  • 1 vanillestokje
  • 250 g diepvries frambozen

Bereiding

  1. Doe de havermout en de amandeldrink in een pan, breng aan de kook en laat in 8-10 min. op laag vuur inkoken tot pap. Roer regelmatig.
  2. Hak ondertussen de pistachenoten grof.
  3. Halveer ondertussen het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
  4. Verwarm de frambozen in een steelpan met het merg op middelhoog vuur ca. 3 min. en prak met een vork tot een puree.
  5. Verdeel de havermoutpap over de kommen. Schep de frambozenpuree erover en maak met een lepel een mooie ‘swirl’. Garneer met de gehakte pistachenoten.
Vegan havermoutpap met framboos is een recept van Albert Heijn