Kruidnoten 'tiramisu'
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 250 ml verse slagroom
- 40 g fijne kristalsuiker
- 250 g mascarpone
- 2 tl koek- en speculaaskruiden
- 2 tl cacaopoeder
- 250 ml chocolademelk
- 200 g kruidnoten
Bereiding
- Klop de slagroom met de suiker met een (hand)mixer stijf.
- Roer de mascarpone los en spatel de slagroom, de koek- en speculaaskruiden en cacaopoeder erdoor.
- Doe de chocolademelk in een kom, voeg de kruidnoten toe en schep door.
- Schep de kruidnoten met een schuimspaan uit de chocolademelk en verdeel de met de platte kant naar beneden over de bodem van de ovenschaal.
- Schep de helft van het mascarponemengsel erop en strijk glad.
- Herhaal met de rest van de kruidnoten en het mascarponemengsel. Strijk glad en maak zo nodig de rand van de ovenschaal schoon met keukenpapier.
- Doe de rest van de koekkruiden en cacaopoeder in een theezeefje en bestuif de bovenkant van de tiramisu ermee.
- Laat minimaal 3 uur of de hele nacht opstijven in de koelkast.
Kruidnoten 'tiramisu' is een recept van Albert Heijn