Erwtensoep met worst en adjuma peper van London Loy

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 400 g gedroogde spliterwten
  • 1 groentebouillontablet
  • 2 l water
  • 200 g winterpenen
  • 200 g knolselderij
  • 1 prei
  • 3 tenen knoflook
  • 1 Adjuma peper
  • 20 g verse selderij
  • 250 g Gelderse rookworsten
  • 4 sneetjes Fries roggebrood

Bereiding

  1. Breng de spliterwten, het bouillonblokje en het water in een soeppan aan de kook. Kook 30 min. op laag vuur. Roer af en toe.
  2. Schil ondertussen de peen en knolselderij en snijd in stukken. Was de prei en snijd in halve ringen. Snijd de knoflook grof.
  3. Voeg de peen, knolselderij, adjumapeper en prei aan de soep toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. En laat nog eens 30 min. koken tot de groente goed gaar is.
  5. Snijd de selderij fijn. Bereid de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd in dunne plakjes.
  6. Verwijder de peper uit de soep en snijd eventueel fijn om erbij te serveren. Pureer de soep grof met de staafmixer. Snijd het roggebrood diagonaal doormidden.
  7. Verdeel de plakjes worst over de soep, bestrooi met de selderij en eventueel adjumapeper en serveer met het roggebrood.
Erwtensoep met worst en adjuma peper van London Loy is een recept van Albert Heijn