Italiaanse bonensoep (ribollita)
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 2 middelgrote ui
- 5 tenen knoflook
- 400 g winterpeen
- 0.5 stronk bleekselderij
- 4 el milde olijfolie
- 400 g gepelde tomaten in blik
- 1 el zoet gerookt paprikapoeder
- 1 liter water
- 400 g witte bonen in blik
- 400 g Italiaanse roerbakgroente cavolo nero
- 4 afbak schnittbroodjes volkoren
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Schil de penen en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de bleekselderij in smalle boogjes.
- Verhit de olie in een soeppan op laag vuur en bak de ui, knoflook, peen en bleekselderij 10 min.
- Voeg de gepelde tomaten, gerookte-paprikapoeder en het water toe. Druk met een pollepel de tomaten stuk.
- Breng de soep aan de kook en laat met de deksel op de pan op laag vuur 20 min. koken. Voeg de laatste 10 min. de witte bonen toe.
- Verdeel ondertussen de roerbakgroente over een met bakpapier beklede bakplaat en meng met de rest van de olie.
- Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven. Bak de laatste 10 min. de broodjes mee.
- Haal de roerbakgroente uit de oven en kook de laatste 5 min. met de soep mee. Breng op smaak met peper en zout.
- Schep de soep in soepkommen, bestrooi met peper en serveer met de broodjes.
Italiaanse bonensoep (ribollita) is een recept van Albert Heijn