Rijstnoedels met kip in currysaus

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 400 g kastanjechampignon
  • 200 g shiitake
  • 15 g gember
  • 2 el arachideolie
  • 350 g kipdijfiletreepjes
  • 2 el Euroma Original Spices Thai green curry
  • 200 g zuivelspread naturel
  • 200 g sperziebonen
  • 225 g Thaise zilvervliesrijst noedels
  • 0.5 limoen
  • 15 g verse koriander

Bereiding

  1. Snijd de champignons in plakjes en halveer de shiitakes. Schil en rasp de gember.
  2. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de kip met de gember en currykruiden 3 min. op hoog vuur. Voeg de paddenstoelen toe en bak 3 min. mee.
  3. Voeg de zuivelspread toe en breng aan de kook. Laat 5 min. met de deksel op de pan op middelhoog vuur garen. Roer af en toe.
  4. Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en snijd de bonen in stukken van 1½ cm. Kook in ca. 4 min. beetgaar en giet af.
  5. Bereid ondertussen de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en snijd de vrucht in parten. Snijd de koriander grof.
  7. Meng de noedels met de curry, breng op smaak met peper en zout en bestrooi met het limoenrasp en de koriander. Serveer met een limoenpartje.
Rijstnoedels met kip in currysaus is een recept van Albert Heijn