Gehaktballen in tomatensaus met knolselderijpuree
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 850 g knolselderij
- 1 teen knoflook
- 2 rode ui
- 1 el granaatappelmelasse
- 2 el rodewijnazijn
- 2 el water
- 300 g half-om-halfgehakt
- 3 el Souq mediterraan gehaktkruiden
- 1 wit scharrelei
- 3 el paneermeel
- 4 el milde olijfolie
- 400 g pastasaus peperoncino in pot
- 100 ml verse slagroom
- 15 g verse koriander
Bereiding
- Schil de knolselderij en snijd in gelijke stukken. Kook in 20 min. gaar in een pan met ruim water.
- Snijd ondertussen de teen knoflook en snipper de uien.
- Meng de helft van de ui in een bakje met de granaatappelmelasse, azijn en het water. Dek af en zet apart.
- Meng in een ruime kom het gehakt met de knoflook, de rest van de ui, de gehaktkruiden, het ei en de paneermeel.
- Maak er met vochtige handen ca. 12 balletjes (per 4 personen) van.
- Verhit de olie in een hapjespan en bak de balletjes op middelhoog vuur in 8-10 min. rondom goudbruin en gaar.
- Haal de gehaktballetjes uit de hapjespan, laat het braadvet zitten. Voeg de pastasaus toe aan de pan en breng aan de kook.
- Voeg de balletjes weer toe en laat de saus met de deksel op de pan 6 min. op laag vuur garen. Breng op smaak met peper en zout.
- Giet ondertussen de knolselderij af. Stamp fijn met de pureestamper, meng de slagroom erdoor en roer tot een smeui?ge puree.
- Snijd de koriander grof. Verdeel de knolselderijpuree over de borden en verdeel de gehaktballetjes met saus erover.
- Bestrooi met de koriander, de apart gehouden ui in het zuur en breng op smaak met peper.
Gehaktballen in tomatensaus met knolselderijpuree is een recept van Albert Heijn