Gehaktballen in tomatensaus met knolselderijpuree

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 850 g knolselderij
  • 1 teen knoflook
  • 2 rode ui
  • 1 el granaatappelmelasse
  • 2 el rodewijnazijn
  • 2 el water
  • 300 g half-om-halfgehakt
  • 3 el Souq mediterraan gehaktkruiden
  • 1 wit scharrelei
  • 3 el paneermeel
  • 4 el milde olijfolie
  • 400 g pastasaus peperoncino in pot
  • 100 ml verse slagroom
  • 15 g verse koriander

Bereiding

  1. Schil de knolselderij en snijd in gelijke stukken. Kook in 20 min. gaar in een pan met ruim water.
  2. Snijd ondertussen de teen knoflook en snipper de uien.
  3. Meng de helft van de ui in een bakje met de granaatappelmelasse, azijn en het water. Dek af en zet apart.
  4. Meng in een ruime kom het gehakt met de knoflook, de rest van de ui, de gehaktkruiden, het ei en de paneermeel.
  5. Maak er met vochtige handen ca. 12 balletjes (per 4 personen) van.
  6. Verhit de olie in een hapjespan en bak de balletjes op middelhoog vuur in 8-10 min. rondom goudbruin en gaar.
  7. Haal de gehaktballetjes uit de hapjespan, laat het braadvet zitten. Voeg de pastasaus toe aan de pan en breng aan de kook.
  8. Voeg de balletjes weer toe en laat de saus met de deksel op de pan 6 min. op laag vuur garen. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Giet ondertussen de knolselderij af. Stamp fijn met de pureestamper, meng de slagroom erdoor en roer tot een smeui?ge puree.
  10. Snijd de koriander grof. Verdeel de knolselderijpuree over de borden en verdeel de gehaktballetjes met saus erover.
  11. Bestrooi met de koriander, de apart gehouden ui in het zuur en breng op smaak met peper.
Gehaktballen in tomatensaus met knolselderijpuree is een recept van Albert Heijn