Gezond borrelhapje met zalmspread
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 4 sneetjes Fries roggebrood
- 2 el milde olijfolie
- 1 rode ui
- 3 el rodewijnazijn
- 2 el water
- 125 g warmgerookte zalmfilet
- 100 g zuivelspread light
- 5 g verse platte peterselie
- 2 el wilde zalmeitjes in pot
- 15 g pittige kiemgroente
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Halveer de sneetjes roggebrood in de lengte. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met\nde olie.
- Rooster in ca. 15 min. in het midden van de oven krokant.
- Snijd ondertussen de rode ui in dunne halve ringen. Meng de rodewijnazijn met het water in een kom. Voeg de ui toe en meng goed.
- Laat 10 min. afgedekt staan tot de ui lichtroze en zoetzuur is.
- Prak de zalm fijn met een vork, meng met de zuivelspread en breng op smaak met peper.
- Snijd de peterselie grof. Besmeer de roggetoast met de zalmspread en verdeel de zalmeitjes en rode ui erover. Garneer met de kiemgroente en peterselie.
- Breng op smaak met peper.
Gezond borrelhapje met zalmspread is een recept van Albert Heijn