Gezond borrelhapje met zalmspread

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 4 sneetjes Fries roggebrood
  • 2 el milde olijfolie
  • 1 rode ui
  • 3 el rodewijnazijn
  • 2 el water
  • 125 g warmgerookte zalmfilet
  • 100 g zuivelspread light
  • 5 g verse platte peterselie
  • 2 el wilde zalmeitjes in pot
  • 15 g pittige kiemgroente

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Halveer de sneetjes roggebrood in de lengte. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met\nde olie.
  3. Rooster in ca. 15 min. in het midden van de oven krokant.
  4. Snijd ondertussen de rode ui in dunne halve ringen. Meng de rodewijnazijn met het water in een kom. Voeg de ui toe en meng goed.
  5. Laat 10 min. afgedekt staan tot de ui lichtroze en zoetzuur is.
  6. Prak de zalm fijn met een vork, meng met de zuivelspread en breng op smaak met peper.
  7. Snijd de peterselie grof. Besmeer de roggetoast met de zalmspread en verdeel de zalmeitjes en rode ui erover. Garneer met de kiemgroente en peterselie.
  8. Breng op smaak met peper.
Gezond borrelhapje met zalmspread is een recept van Albert Heijn