Gezonde boerenkoolstamppot
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 1 kg iets kruimige aardappel
- 1 spitskool
- 300 g boerenkool
- 4 el milde olijfolie
- 280 g magere varkenslap
- 15 g fajita seasoning mix
- 100 ml magere melk
Bereiding
- Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in ruim water in 20 min. gaar.
- Halveer ondertussen de spitskool in de lengte. Schaaf met de keukenmachine of mandoline in de breedte in flinterdunne plakjes.
- Verdeel de boerenkool met de spitskool over 2 met bakpapier beklede bakplaten en meng met de olie.
- Breng op smaak met peper en rooster ca. 15 min. in het midden van de oven tot knapperig en iets geslonken. Schep halverwege om.
- Snijd de varkenslappen in reepjes. Verhit een koekenpan met de rest van de olie en bak het vlees in 10 min. goudbruin en gaar.
- Meng ondertussen de seasoning mix met 2 el water en voeg dit de laatste 2 min. toe aan het vlees. Schep regelmatig om.
- Neem de boeren- en spitskool uit de oven. Giet de aardappelen af en stamp samen met de melk en de geroosterde groente met de pureestamper tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper.
- Verdeel de stamppot over diepe borden en serveer met de varkensreepjes.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
Gezonde boerenkoolstamppot is een recept van Albert Heijn