Mie met paksoi, paprika en vegaballetjes

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 el milde olijfolie
  • 350 g vegaballetjes
  • 2 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 stronk paksoi
  • 3 tenen knoflook
  • 1.5 el kerriepoeder
  • 0.5 tl gemalen kaneel
  • 200 ml De Zaanse Hoeve halfvolle melk
  • 300 g mienestje

Bereiding

  1. Verhit de olie in een hapjespan en bak de vegaballetjes 5 min. op middelhoog vuur.
  2. Snijd ondertussen de rode uien in halve ringen van een ½ cm dik.
  3. Halveer de paprika, verwijder de steel en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen van een ½ cm.
  4. Snijd de paksoi in repen van 1 cm dik, houd het wit en groen gescheiden. Snijd de knoflook fijn.
  5. Voeg de uien, paprika en het wit van de paksoi toe aan de pan en roerbak nog 3 min. mee.
  6. Voeg de kerriepoeder, kaneel en de knoflook toe en bak nog 2 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Schenk de melk erbij, voeg het groen van de paksoi toe en verwarm 2 min. op laag vuur mee.
  8. Kook ondertussen de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng door de saus.
Mie met paksoi, paprika en vegaballetjes is een recept van Albert Heijn