Shepherd's pie

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 middelgrote uien
  • 250 g winterwortel
  • 1 el zonnebloemolie
  • 500 g rundergehakt
  • 1.25 runderbouillontablet
  • 300 ml heet water
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 el worcestershiresauce
  • 2 middelgrote eieren
  • 1 kg kruimige aardappel
  • 85 g ongezouten roomboter
  • 45 ml volle melk

Bereiding

  1. Snipper de uien. Schil de winterwortels en rasp ze op een grove rasp.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en wortel 5 min. op middelhoog vuur onder regelmatig omscheppen.
  3. Zet het vuur hoog en voeg het gehakt toe. Roerbak 6-8 min. tot het gehakt mooi bruin is en het vet loslaat.
  4. Los ondertussen de bouillonblokjes op in het water. Voeg de tomatenpuree en de Worcestershire sauce toe en bak 2 min. mee.
  5. Giet de bouillon erbij, voeg de takjes tijm toe, breng het geheel met de deksel erop aan de kook en laat 20 min. zachtjes koken.
  6. Neem de deksel van de pan en laat nog 20 min. zachtjes koken.
  7. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.
  8. Splits de eieren. Het eiwit wordt niet gebruikt.
  9. Schil de aardappelen en snijd ze in ongeveer gelijke stukken. Kook ze in ruim gezouten water in ca. 15 min. gaar.
  10. Giet af, laat de aardappelen uitdampen en stamp met de boter, de melk en de eidooiers tot een puree. Breng op smaak met zout en peper.
  11. Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal. Verdeel de puree erover en maak met een vork een patroontje op de bovenkant.
  12. Bak 25 min. in het midden van de oven, tot de puree lichtbruin is en het gehaktmengsel bubbelt langs de randen
  13. Laat 5 min. afkoelen voor het serveren.
Shepherd's pie is een recept van Albert Heijn