Shepherd's pie
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 2 middelgrote uien
- 250 g winterwortel
- 1 el zonnebloemolie
- 500 g rundergehakt
- 1.25 runderbouillontablet
- 300 ml heet water
- 2 el tomatenpuree
- 1 el worcestershiresauce
- 2 middelgrote eieren
- 1 kg kruimige aardappel
- 85 g ongezouten roomboter
- 45 ml volle melk
Bereiding
- Snipper de uien. Schil de winterwortels en rasp ze op een grove rasp.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en wortel 5 min. op middelhoog vuur onder regelmatig omscheppen.
- Zet het vuur hoog en voeg het gehakt toe. Roerbak 6-8 min. tot het gehakt mooi bruin is en het vet loslaat.
- Los ondertussen de bouillonblokjes op in het water. Voeg de tomatenpuree en de Worcestershire sauce toe en bak 2 min. mee.
- Giet de bouillon erbij, voeg de takjes tijm toe, breng het geheel met de deksel erop aan de kook en laat 20 min. zachtjes koken.
- Neem de deksel van de pan en laat nog 20 min. zachtjes koken.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.
- Splits de eieren. Het eiwit wordt niet gebruikt.
- Schil de aardappelen en snijd ze in ongeveer gelijke stukken. Kook ze in ruim gezouten water in ca. 15 min. gaar.
- Giet af, laat de aardappelen uitdampen en stamp met de boter, de melk en de eidooiers tot een puree. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal. Verdeel de puree erover en maak met een vork een patroontje op de bovenkant.
- Bak 25 min. in het midden van de oven, tot de puree lichtbruin is en het gehaktmengsel bubbelt langs de randen
- Laat 5 min. afkoelen voor het serveren.
Shepherd's pie is een recept van Albert Heijn