Oliebollen uit de airfryer
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 300 ml halfvolle melk
- 7 g gedroogde gist
- 1 el kristalsuiker
- 750 g bloem
- 0.5 tl zout
- 1 citroen
- 1 middelgroot ei
- 300 ml bruisend mineraalwater
- 35 g poedersuiker
- 2 el olijfolie-spray
Bereiding
- Verwarm de melk in een steelpan tot lauwwarm. Voeg de gist en suiker toe. Zet het vuur uit en laat 10 min. staan tot het begint te schuimen.
- Zeef in een ruime kom de bloem met het zout. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en roer door de bloem.
- Maak een kuiltje in het midden en breek het ei erboven. Voeg al kloppend met de mixer met deeghaken het melkmengsel toe.
- Blijf roeren en voeg langzaam het bruiswater toe. Klop tot een egaal elastisch beslag dat qua dikte zit tussen pannenkoekenbeslag en brooddeeg.
- Dek af met een vochtige, schone theedoek en laat op een warme, tochtvrije plek 1 uur rijzen tot het ongeveer in volume verdubbeld is.
- Roer na het rijzen het beslag even door met een pollepel.
- Roer in een diep bord de overige bloem en poedersuiker door elkaar. Maak de ijsschep nat.
- Schep langs de rand van de kom met beslag in 1 beweging omhoog en veeg overtollig beslag af aan de rand van de kom.
- Laat het beslag voorzichtig in het bloemmengsel vallen en wentel ze daar een voor een door.
- Verwarm de airfryer voor op 200 °C.
- Spray het frituurmandje in met olie. Leg de bollen in het frituurmandje van de airfryer en spray ook op de bollen een beetje olie op.
- Bak ze in delen met 5 tegelijk in ca.10 min. goudbruin en gaar.?Keer ze halverwege om.
- Haal de oliebollen uit de airfryer en bestrooi naar smaak met overige poedersuiker.
Oliebollen uit de airfryer is een recept van Albert Heijn