Ingrediënten
- 7 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
- 1 middelgroot ei
- 375 g rookworst XXL
- 2 el mosterd
Bereiding
- Laat het bladerdeeg ontdooien.
- Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Klop het ei los in een bakje.
- Snijd de rookworst in 10 stukken (per 15 stuks) van ca. 3½ cm breed. Halveer elk stuk, zodat je 20 halve stukjes rookworst hebt.
- Snijd de plakjes bladerdeeg elk in 3 stroken. Besmeer de helft van een strookje met mosterd.
- Leg een stukje rookworst op de mosterd, vouw het bladerdeeg over de worst en druk het deeg dicht met een vork.
- Maak met een mes twee inkepingen in de bovenkant en leg op de met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal met de rest van de rookworst.
- Bestrijk alle broodjes met het bakkwastje met wat ei. Bak in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.