Rookworstbroodjes

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 7 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
  • 1 middelgroot ei
  • 375 g rookworst XXL
  • 2 el mosterd

Bereiding

  1. Laat het bladerdeeg ontdooien.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Klop het ei los in een bakje.
  4. Snijd de rookworst in 10 stukken (per 15 stuks) van ca. 3½ cm breed. Halveer elk stuk, zodat je 20 halve stukjes rookworst hebt.
  5. Snijd de plakjes bladerdeeg elk in 3 stroken. Besmeer de helft van een strookje met mosterd.
  6. Leg een stukje rookworst op de mosterd, vouw het bladerdeeg over de worst en druk het deeg dicht met een vork.
  7. Maak met een mes twee inkepingen in de bovenkant en leg op de met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal met de rest van de rookworst.
  8. Bestrijk alle broodjes met het bakkwastje met wat ei. Bak in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Rookworstbroodjes is een recept van Albert Heijn