Traybake van zalm, broccoli en pastinaak
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 400 g pastinaak
- 4 rode uien
- 500 g broccoli
- 3 el milde olijfolie
- 1 el Souq mix voor Libanese bloemkool
- 600 g koelverse aardappelschijfjes
- 250 g diepvries wilde zalmfilet
- 1 citroen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Schil de pastinaak en snijd in plakjes van 1 cm dik. Snijd elke ui in 8 parten. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de stronk in kleine stukjes.
- Meng de olie met de specerijenmix voor bloemkool.
- Verdeel de pastinaak, broccoli en aardappelschijfjes over een met bakpapier beklede bakplaat en giet de specerijenolie erover.
- Schep om, zodat alles bedekt is met een laagje olie. Rooster ca. 30 min. in het midden van de oven.
- Bestrooi ondertussen de ontdooide zalm met peper en eventueel zout. Snijd de citroen in flinterdunne plakken.
- Neem de bakplaat na 20 min. uit de oven en schep de groenten om.
- Leg de zalm in het midden van de groenten en verdeel de plakjes citroen over de bakplaat. Rooster nog 10 min.
- Neem de bakplaat uit de oven. Breek de zalm in stukken en serveer.
Traybake van zalm, broccoli en pastinaak is een recept van Albert Heijn