Traybake van zalm, broccoli en pastinaak

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 400 g pastinaak
  • 4 rode uien
  • 500 g broccoli
  • 3 el milde olijfolie
  • 1 el Souq mix voor Libanese bloemkool
  • 600 g koelverse aardappelschijfjes
  • 250 g diepvries wilde zalmfilet
  • 1 citroen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Schil de pastinaak en snijd in plakjes van 1 cm dik. Snijd elke ui in 8 parten. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de stronk in kleine stukjes.
  3. Meng de olie met de specerijenmix voor bloemkool.
  4. Verdeel de pastinaak, broccoli en aardappelschijfjes over een met bakpapier beklede bakplaat en giet de specerijenolie erover.
  5. Schep om, zodat alles bedekt is met een laagje olie. Rooster ca. 30 min. in het midden van de oven.
  6. Bestrooi ondertussen de ontdooide zalm met peper en eventueel zout. Snijd de citroen in flinterdunne plakken.
  7. Neem de bakplaat na 20 min. uit de oven en schep de groenten om.
  8. Leg de zalm in het midden van de groenten en verdeel de plakjes citroen over de bakplaat. Rooster nog 10 min.
  9. Neem de bakplaat uit de oven. Breek de zalm in stukken en serveer.
Traybake van zalm, broccoli en pastinaak is een recept van Albert Heijn