Pepernotentaart met marsepeinstrik

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 350 g ongezouten roomboter
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 2 tl vanille-extract
  • 1 mespunt zout
  • 3 middelgrote eieren
  • 200 g tarwebloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 150 g poedersuiker
  • 2 el aardbeienjam
  • 100 g rode marsepein
  • 150 g kruidnoten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Doe de zachte boter met de suiker, het vanille- extract en het zout in een kom en klop met een mixer in 5 min. tot een luchtig mengsel.
  3. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Zeef de bloem en bakpoeder erboven en spatel erdoor.
  4. Bekleed de bodem van de springvorm met het bakpapier.
  5. Schep het stevige beslag gelijkmatig in de springvorm en bak de cake in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar.
  6. Prik na 30 min. met de sate?prikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat in 2 uur afkoelen.
  7. Maak ondertussen de botercre?me. Klop de rest van de boter en voeg in delen de poedersuiker toe.
  8. Voeg de rest van het vanille-extract toe en klop alles nog 1 min.
  9. Snijd de cake aan de bovenkant bij en keer de cake om. Snijd overlangs doormidden.
  10. Maak eventueel met de uitsteekring of glas een holte voor een cadeautje. Leg dat er nu in.
  11. Besmeer de ene helft met de jam en de andere helft met ? van de botercre?me.
  12. Leg de helften op elkaar en bestrijk de gehele taart gelijkmatig met de rest van de botercre?me.
  13. Zet de taart in de koelkast en rol ondertussen de marsepein uit.
  14. Bestuif het werkblad met de rest van de poedersuiker. Snijd de marsepein in de lengte in 5 plakjes.
  15. Rol de plakjes uit tot linten van 1 cm breed en 10 cm lang. Snijd eventueel bij om recht te maken. Haal de taart uit de koelkast.
  16. Leg 4 linten als cadeaulint in een kruis op de botercre?me.
  17. Snijd het laatste lint in de breedte in 4 stukken, vouw van 2 stukjes een lus en knijp de uiteinden iets naar binnen. Leg ze op het kruis als strik.
  18. Snijd driehoekjes uit de uiteinden van de laatste 2 stukjes en leg die eronder als uiteinden van het cadeaulint.
  19. Verdeel de kruidnoten over alle lege vlakken van de taart waar botercre?me op zit. Zorg ervoor dat alles bedekt is.
Pepernotentaart met marsepeinstrik is een recept van Albert Heijn