Appel-perencrumble met kruidnoten
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 2 elstar-appels
- 2 Conference peren
- 2 tl speculaaskruiden
- 55 g tarwebloem
- 100 g rietsuiker
- 80 g kruidnoten
- 100 g ongezouten roomboter
- 75 g grove havermoutvlokken
- 1 mespunt zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Schil de appels en peren, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes van 2 cm.
- Meng het fruit met de speculaaskruiden, de bloem en de rietsuiker. Doe het fruitmengsel in de ingevette ovenschaal.
- Doe de kruidnoten in een zip-lockzakje of een schone theedoek. Verkruimel ze met een deegroller of ander zwaar voorwerp. Snijd de koude boter in blokjes.
- Meng de verkruimelde kruidnoten met de rest van de bloem, de suiker, de havermout, het zout en blokjes boter met je handen tot een kruimelig deeg.
- Wrijf hierbij de koude boter tussen je vingers door de andere ingrediënten.
- Verdeel het kruimelmengsel over het fruit in de ovenschaal, zodat alles bedekt is. Bak de crumble 20-25 min. in het midden van de oven.
Appel-perencrumble met kruidnoten is een recept van Albert Heijn