Citroencake (basisrecept)
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 2 citroenen
- 200 g fijne kristalsuiker
- 200 g ongezouten roomboter
- 0.25 tl zout
- 4 middelgrote eieren
- 200 g tarwebloem
- 2 tl bakpoeder
- 75 g poedersuiker
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
- Bekleed de bodem en zijkanten van de cakevorm met bakpapier. Boen de citroenen, rasp de gele schil, halveer ze en pers de vruchten.
- Klop met een mixer de suiker, boter, een ½ el citroenrasp (per cake) en het zout in 4 min. licht, luchtig en romig.
- Voeg al kloppend 1 voor 1 de eieren toe. Wacht steeds met het toevoegen van een nieuw ei tot het vorige is opgenomen.
- Zeef de bloem en het bakpoeder boven de kom en spatel het er luchtig doorheen. Schep het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad.
- Bak de citroencake in 55-60 min. gaar. Hij is gaar als een satéprikker er droog en schoon uitkomt.
- Meng ondertussen 75 ml citroensap (per cake) met de poedersuiker. Prik met een satéprikker wat gaatjes in de cake terwijl hij nog in de vorm zit.
- Giet lepel voor lepel het citroen-poedersuikermengsel over de cake.
- Laat de cake 15 min. afkoelen in de vorm en vervolgens 45 min. op een rooster voor je hem aansnijdt.
Citroencake (basisrecept) is een recept van Albert Heijn