Gerookte zalm met bietjes, geitenkaasmousse en honingmosterdsaus
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 75 ml verse slagroom
- 125 g verse geitenkaas naturel 45+
- 7.5 g verse dille
- 250 g gekookte mini rode biet
- 2 el honingmosterd
- 1 el traditionele olijfolie
- 0.5 el water
- 2 sneetjes wit casinobrood
- 75 g rucola slamelange
- 200 g gerookte zalmfilet
Bereiding
- Doe de slagroom en geitenkaas in een kom en meng in 1 min. tot een romig mengsel.
- Snijd de dille fijn en meng ? ervan door de geitenkaasmousse. Dek af en bewaar tot gebruik in de koelkast.
- Snijd de bieten in blokjes van een ½ cm. Meng de honingmosterd met de olie, het water, peper en zout.
- Rooster de sneetjes brood in de broodrooster en snijd schuin doormidden.
- Verdeel de sla over borden en verdeel de bietjes samen met de plakjes zalm erover.
- Verdeel 2 langwerpige bolletjes (quenelles) geitenkaasmousse per persoon erover en besprenkel met de honingmosterd- dressing.
- Garneer met de rest van de dille en serveer met de toast.
Gerookte zalm met bietjes, geitenkaasmousse en honingmosterdsaus is een recept van Albert Heijn