Gerookte zalm met bietjes, geitenkaasmousse en honingmosterdsaus

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 75 ml verse slagroom
  • 125 g verse geitenkaas naturel 45+
  • 7.5 g verse dille
  • 250 g gekookte mini rode biet
  • 2 el honingmosterd
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 0.5 el water
  • 2 sneetjes wit casinobrood
  • 75 g rucola slamelange
  • 200 g gerookte zalmfilet

Bereiding

  1. Doe de slagroom en geitenkaas in een kom en meng in 1 min. tot een romig mengsel.
  2. Snijd de dille fijn en meng ? ervan door de geitenkaasmousse. Dek af en bewaar tot gebruik in de koelkast.
  3. Snijd de bieten in blokjes van een ½ cm. Meng de honingmosterd met de olie, het water, peper en zout.
  4. Rooster de sneetjes brood in de broodrooster en snijd schuin doormidden.
  5. Verdeel de sla over borden en verdeel de bietjes samen met de plakjes zalm erover.
  6. Verdeel 2 langwerpige bolletjes (quenelles) geitenkaasmousse per persoon erover en besprenkel met de honingmosterd- dressing.
  7. Garneer met de rest van de dille en serveer met de toast.
Gerookte zalm met bietjes, geitenkaasmousse en honingmosterdsaus is een recept van Albert Heijn