Kerstkrans van meringue en fruit

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 5 middelgrote eieren
  • 265 g fijne kristalsuiker
  • 2 tl maizena
  • 1 tl wittewijnazijn
  • 3 kiwi's gold
  • 3 passievruchten
  • 1 sinaasappel
  • 7.5 g verse munt
  • 250 ml verse slagroom
  • 200 ml roomyoghurt perzik-maracuja

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en teken er een cirkel op van Ø 30 cm. Teken precies in het midden een kleinere cirkel van Ø 12 cm.
  3. Splits de eieren. De eidooiers gebruik je niet. Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf met een schone mixer.
  4. Voeg al kloppend de suiker toe, klop tot het schuim glanst en een beetje taai is. Klop de maizena en azijn erdoor.
  5. Schep het eiwit gelijkmatig in de getekende kransvorm op het bakpapier. Je kunt voor een strakke krans ook een spuitzak gebruiken.
  6. Schuif de vorm iets onder het midden van de oven, verlaag de temperatuur naar 120°C en laat in ca. 1 uur en 30 min. gaar worden.
  7. Open af en toe de deur van de oven tijdens het bakken om lucht te laten ontsnappen.
  8. Zet de oven uit en laat de meringue helemaal afkoelen met de deur op een kier. Dat duurt zeker 3 uur.
  9. Haal de meringuekrans voorzichtig uit de oven, verwijder het bakpapier en leg de krans op een schaal.
  10. Schil ondertussen de kiwi’s en snijd ze in dunne partjes. Halveer de passievruchten in de breedte. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil.
  11. De rest gebruik je niet. Haal de muntblaadjes van de takjes.
  12. Klop de slagroom met de rest van de suiker en het sinaasappelrasp stijf. Verdeel de yoghurt over de meringuekrans en schep de slagroom hierop.
  13. Verdeel de kiwi, muntblaadjes en passievruchthelften feestelijk over de room.
Kerstkrans van meringue en fruit is een recept van Albert Heijn