Kleine zalm Wellington met dilleroom

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 middelgrote ui
  • 1.5 el milde olijfolie
  • 15 g verse dille
  • 200 g verse spinazie
  • 200 g crème fraîche
  • 25 g panko
  • 400 g verse zalmfilet
  • 200 g gerookte zalmfilet
  • 270 g vers bladerdeeg
  • 1 middelgroot ei
  • 1 el water

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui 4 min. Schep regelmatig om.
  3. Snijd ondertussen de dille fijn en de spinazie grof. Bak de spinazie 4 min. mee met de ui en laat slinken.
  4. Roer ¾ van de dille erdoor. Zet het vuur uit en roer de cre?me frai?che en de panko door het spinaziemengsel. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Verdeel de verse zalmfilet in de vieren. Scheur 4 stukken vershoudfolie van ca. 25 cm lang. Verdeel de gerookte zalmfilet erover en laat iets overlappen.
  6. Verdeel het spinaziemengsel over de gerookte zalmfilet en leg de gehalveerde zalmfilet hierop.
  7. Rol de gerookte zalm zo strak mogelijk om de verse zalm met behulp van de vershoudfolie.
  8. Leg de rol bladerdeeg met de lange kant naar je toe en snijd er aan 1 kant 8 cm af, zodat je een groot vierkant krijgt.
  9. Snijd er 4 kleinere vierkanten van 14 x 14 cm uit. Leg de zalm op het deeg en leg het vierkant met de punt naar je toe.
  10. Verwijder de folie van de zalm, draai het stuk om, zodat het met de ‘lelijke’ kant naar boven ligt en vouw het deeg eromheen.
  11. Draai het hele pakketje om, zodat de naden van het deeg aan de onderkant zitten. Druk de randen goed aan. Herhaal met de rest van het deeg.
  12. Leg de Wellingtons op een met bakpapier beklede bakplaat.
  13. Snijd het overgebleven deeg in 4 lange repen. Maak er een lange rol van en snijd in zessen. Leg overdwars onder elkaar op de wellingtons.
  14. Splits het ei en klop de eidooier los. Het eiwit wordt niet gebruikt. Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg rijkelijk met de eidooier.
  15. Bak de Wellingtons ca. 15 min. ondermin de oven goudbruin en gaar.
  16. Roer ondertussen de rest van de cre?me frai?che los met het water, de rest van de dille, peper en zout en serveer bij de Wellingtons.
Kleine zalm Wellington met dilleroom is een recept van Albert Heijn