Beenham met mosterdzaad en honing-mosterdsaus
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 55 g mosterdzaad
- 80 ml rijstazijn
- 60 g kristalsuiker
- 175 ml water
- 1 tl zout
- 550 g beenham
- 2 el milde olijfolie
- 1 sjalot
- 25 g ongezouten roomboter
- 2 el grove mosterd
- 2 el honing
- 150 ml verse slagroom
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Breng het mosterdzaad met de rijstazijn, de suiker, het water en het zout aan de kook in een steelpan. Zet het vuur laag en laat 45 min. zachtjes koken.
- Verwijder de verpakking van de beenham. Smeer de beenham in met de olie. Leg de ham terug in het aluminium bakje en zet in het midden van de oven.
- Rooster de ham in ca. 45 min. gaar.
- Snipper ondertussen de sjalot zo fijn mogelijk. Verhit de boter in een steelpan en fruit de sjalot 4 min. op middelhoog vuur.
- Voeg de mosterd, honing en slagroom toe, roer goed en breng de saus aan de kook. Laat 10 min. zachtjes koken. Breng de\nsaus op smaak met zout en peper.
- Neem de beenham uit de oven en laat afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten. Snijd de ham in plakken.
- Schep er per portie 1 el van het ingelegde mosterdzaad overheen. Serveer de ham met de nog warme honing-mosterdsaus erbij.
Beenham met mosterdzaad en honing-mosterdsaus is een recept van Albert Heijn