Gezonde ovenschotel met kip-champignonsaus, prei en aardappelpuree

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 kg iets kruimige aardappel
  • 90 g margarine
  • 650 ml De Zaanse Hoeve halfvolle melk
  • 400 g kastanjechampignons
  • 2 preien
  • 300 g kipfiletreepjes
  • 50 g volkoren tarwemeel
  • 100 g De Zaanse Hoeve mild 30+ geraspt
  • 7.5 g verse krulpeterselie
  • 2 sneetjes volkorenbrood

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper.
  3. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper. Meng de margarine en de melk erdoor en breng op smaak met peper.
  4. Snijd ondertussen de champignons in plakjes.
  5. Verhit de margarine in een hapjespan en bak de champignons met peper in 10 min. op hoog vuur goudbruin. Schep regelmatig om. Neem uit de pan.
  6. Halveer de preien in de lengte, was en snijd in dunne halve ringen.
  7. Verhit de margarine in de hapjespan en bak de kip met peper 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de prei toe en bak 2 min. mee en haal uit de pan.
  8. Smelt ondertussen de rest van de margarine in een soeppan. Voeg de meel toe, roer glad met een garde en laat op laag vuur 3 min. garen.
  9. Voeg al roerend in delen de rest van de melk toe. Zet het vuur hoger en roer tot een gebonden bechamelsaus. Voeg de kaas toe en laat op laag vuur al roerend smelten. 1
  10. Snijd de peterselie fijn. Voeg samen met de kip, prei en champignons toe aan de kaassaus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. 1
  11. Rooster de sneetjes brood in de broodrooster en maal ze fijn in de keukenmachine. 1
  12. Verdeel de kip-champignonsaus over de ovenschaal. Verdeel de aardappelpuree erover en bestrooi met de broodkruimels. 1
  13. Bak de ovenschotel in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Gezonde ovenschotel met kip-champignonsaus, prei en aardappelpuree is een recept van Albert Heijn