Aubergine-shakshuka met paprika, tomaat en volkoren pita
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 1 middelgrote ui
- 2 tenen knoflook
- 2 aubergines
- 1 rode paprika
- 2 el milde olijfolie
- 1 el kruidenmix al-andalus
- 850 g Mutti polpa in blik
- 4 witte scharreleieren
- 4 volkorenpita's
- 15 g verse peterselie
Bereiding
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de aubergines in de lengte en snijd in halve plakken van ca. een ½ cm dik.
- Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van ca. 1 cm.
- Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 3 min. op laag vuur.
- Voeg de aubergine, paprika en al-andalus toe en bak 10 min. op middelhoog vuur.
- Voeg de polpa toe, breng aan de kook en zet het vuur laag. Maak met een lepel 4 kuiltjes in de tomatensaus en breek de eieren erboven.
- Laat met de deksel op de pan 12 min. stoven tot het eiwit net gestold is.
- Verwarm ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de broodrooster. Snijd in puntjes.
- Snijd de peterselie fijn. Bestrooi de shakshuka met de peterselie en serveer met de pitabroodjes.
Aubergine-shakshuka met paprika, tomaat en volkoren pita is een recept van Albert Heijn