Zoete-aardappelstamppot met tonijn
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 1 kg zoete aardappel
- 2 tenen knoflook
- 3 el traditionele olijfolie
- 800 g Italiaanse roerbakgroente cavolo nero
- 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
- 240 g tonijnmoot in olijfolie
Bereiding
- Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken van ca. 3 cm en kook in 15 min. gaar.
- Snijd ondertussen de knoflook fijn.
- Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. op laag vuur.
- Voeg de roerbakgroente, Italiaanse kruiden, peper en zout toe en bak 8 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.
- Giet de aardappelen af en stamp tot puree.
- Schep de roerbakgroente en de helft van de tonijn erdoor.
- Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verdeel de rest van de tonijn erover en serveer.
Zoete-aardappelstamppot met tonijn is een recept van Albert Heijn