Zoete-aardappelstamppot met tonijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 kg zoete aardappel
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 800 g Italiaanse roerbakgroente cavolo nero
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 240 g tonijnmoot in olijfolie

Bereiding

  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken van ca. 3 cm en kook in 15 min. gaar.
  2. Snijd ondertussen de knoflook fijn.
  3. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. op laag vuur.
  4. Voeg de roerbakgroente, Italiaanse kruiden, peper en zout toe en bak 8 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.
  5. Giet de aardappelen af en stamp tot puree.
  6. Schep de roerbakgroente en de helft van de tonijn erdoor.
  7. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  8. Verdeel de rest van de tonijn erover en serveer.
Zoete-aardappelstamppot met tonijn is een recept van Albert Heijn