Volkorenpasta met zalm en tomaat uit de oven

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 middelgrote ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 rode paprika's
  • 2 el milde olijfolie
  • 250 g cherrytomaten
  • 15 g verse basilicum
  • 800 g tomatenblokjes in blik
  • 300 g biologische volkorenfusilli
  • 310 g verse zalmfilet
  • 150 g Zaanse Hoeve geraspte kaas mild 30+

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  3. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 1 min.
  4. Voeg de paprika toe en bak 4 min. op middelhoog vuur. Halveer ondertussen de cherrytomaatjes en snijd de basilicumblaadjes fijn.
  5. Voeg de tomatenblokjes samen met de tomaatjes en ? van het basilicum toe. Breng de saus aan de kook en laat 10 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  6. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de zalm in stukken van ca. 2 cm.
  7. Giet de pasta af en meng samen met de kaas door de saus. Schep de zalm erdoor en verdeel over de ovenschaal.
  8. Bestrooi met de rest van de kaas en bak in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Bestrooi met de rest van het basilicum en serveer.
Volkorenpasta met zalm en tomaat uit de oven is een recept van Albert Heijn