Hamburger van gehakt en groenten

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 300 g courgette
  • 8 sneetjes volkorenbrood
  • 300 g mager rundergehakt
  • 1 wit vrij uitloopei
  • 2 el Euroma Amerikaanse cajunkruiden
  • 4 el milde olijfolie
  • 2 tomaten
  • 1 avocado
  • 1 citroen
  • 4 kaas-uienbollen
  • 4 el mayonaise
  • 85 g veldsla

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Boen de courgette schoon en rasp grof. Rooster ondertussen het brood in het midden van de oven in ca. 8 min. krokant.
  3. Snijd de korstjes eraf. Maal het brood in de keukenmachine in ca. 1 min. fijn.
  4. Meng het fijngemalen brood, gehakt, ei en de cajunkruiden in een kom. Voeg de courgette toe en meng erdoor.
  5. Vorm van het mengsel met natte handen 4 burgers van Ø 10cm.
  6. Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de burgers in 10 min. goudbruin en gaar. Keer de burgers halverwege.
  7. Snijd ondertussen 1 tomaat in dunne plakjes. Snijd de rest van de tomaat in blokjes van een ½ cm.
  8. Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit. Snijd de ene helft van de avocado in dunne plakjes, de andere helft in blokjes van een ½ cm.
  9. Pers de citroen uit. Besprenkel alle plakjes en blokjes avocado met 1 el citroensap. Breng op smaak met peper. 1
  10. Verwarm ondertussen de kaas-uibollen 2 min. in het midden van de oven. 1
  11. Halveer de broodjes. Besmeer de onderste helften van de broodjes met de mayonaise. 1
  12. Beleg met wat plakjes avocado, een handje veldsla, een half-om-halfburger en wat plakjes tomaat en dek af met de bovenkant van de broodjes. 1
  13. Meng de rest van de veldsla met 1 el citroensap (per 4 personen), de rest van de olie en peper naar smaak. Schep de blokjes tomaat en avocado erdoor. 1
  14. Serveer de burgers met de salade.
Hamburger van gehakt en groenten is een recept van Albert Heijn