Hamburger van gehakt en groenten
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 300 g courgette
- 8 sneetjes volkorenbrood
- 300 g mager rundergehakt
- 1 wit vrij uitloopei
- 2 el Euroma Amerikaanse cajunkruiden
- 4 el milde olijfolie
- 2 tomaten
- 1 avocado
- 1 citroen
- 4 kaas-uienbollen
- 4 el mayonaise
- 85 g veldsla
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 C.
- Boen de courgette schoon en rasp grof. Rooster ondertussen het brood in het midden van de oven in ca. 8 min. krokant.
- Snijd de korstjes eraf. Maal het brood in de keukenmachine in ca. 1 min. fijn.
- Meng het fijngemalen brood, gehakt, ei en de cajunkruiden in een kom. Voeg de courgette toe en meng erdoor.
- Vorm van het mengsel met natte handen 4 burgers van Ø 10cm.
- Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de burgers in 10 min. goudbruin en gaar. Keer de burgers halverwege.
- Snijd ondertussen 1 tomaat in dunne plakjes. Snijd de rest van de tomaat in blokjes van een ½ cm.
- Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit. Snijd de ene helft van de avocado in dunne plakjes, de andere helft in blokjes van een ½ cm.
- Pers de citroen uit. Besprenkel alle plakjes en blokjes avocado met 1 el citroensap. Breng op smaak met peper. 1
- Verwarm ondertussen de kaas-uibollen 2 min. in het midden van de oven. 1
- Halveer de broodjes. Besmeer de onderste helften van de broodjes met de mayonaise. 1
- Beleg met wat plakjes avocado, een handje veldsla, een half-om-halfburger en wat plakjes tomaat en dek af met de bovenkant van de broodjes. 1
- Meng de rest van de veldsla met 1 el citroensap (per 4 personen), de rest van de olie en peper naar smaak. Schep de blokjes tomaat en avocado erdoor. 1
- Serveer de burgers met de salade.
Hamburger van gehakt en groenten is een recept van Albert Heijn