Volkorenpasta met kip, Chinese kool, gember en tahin
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 300 g volkorenspaghetti
- 1 Chinese kool
- 1 verse rode peper
- 1 bosje salade-ui
- 2 tenen knoflook
- 50 g verse gember
- 1 el milde olijfolie
- 400 g kipfiletreepjes
- 3 el sojasaus
- 2 el Bio Today witte tahin
Bereiding
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet af, maar vang 1 kopje kookvocht op.
- Snijd ondertussen de Chinese kool in parten en vervolgens in de breedte in fijne reepjes.
- Snijd het steeltje van de rode peper.
- Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
- Snijd de salade-ui in dunne ringetjes en de knoflook fijn.
- Schil de gember en snijd heel fijn.
- Verhit de olie in een grote hapjespan of wok.
- Fruit de helft van de salade-ui met de knoflook 2 min. 1
- Voeg de rode peper en gember toe en bak 2 min. 1
- Voeg de kipfiletreepjes toe en roerbak 5 min. tot ze gaar zijn. 1
- Voeg de spaghetti en kool toe en roerbak 2 min. 1
- Voeg de sojasaus, tahin en 2 el kookvocht toe en roer door. 1
- Bestrooi met de rest van de salade-ui en serveer.
Volkorenpasta met kip, Chinese kool, gember en tahin is een recept van Albert Heijn