Volkorenpasta met kip, Chinese kool, gember en tahin

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 300 g volkorenspaghetti
  • 1 Chinese kool
  • 1 verse rode peper
  • 1 bosje salade-ui
  • 2 tenen knoflook
  • 50 g verse gember
  • 1 el milde olijfolie
  • 400 g kipfiletreepjes
  • 3 el sojasaus
  • 2 el Bio Today witte tahin

Bereiding

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Giet af, maar vang 1 kopje kookvocht op.
  3. Snijd ondertussen de Chinese kool in parten en vervolgens in de breedte in fijne reepjes.
  4. Snijd het steeltje van de rode peper.
  5. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
  6. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes en de knoflook fijn.
  7. Schil de gember en snijd heel fijn.
  8. Verhit de olie in een grote hapjespan of wok.
  9. Fruit de helft van de salade-ui met de knoflook 2 min. 1
  10. Voeg de rode peper en gember toe en bak 2 min. 1
  11. Voeg de kipfiletreepjes toe en roerbak 5 min. tot ze gaar zijn. 1
  12. Voeg de spaghetti en kool toe en roerbak 2 min. 1
  13. Voeg de sojasaus, tahin en 2 el kookvocht toe en roer door. 1
  14. Bestrooi met de rest van de salade-ui en serveer.
Volkorenpasta met kip, Chinese kool, gember en tahin is een recept van Albert Heijn