Hutspot met gehaktbal
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 500 g half-om-halfgehakt
- 1 wit scharrelei
- 50 g ongezouten roomboter
- 1 kg iets kruimige aardappel
- 1 kg verse gesneden hutspotgroenten
- 200 ml De Zaanse Hoeve halfvolle melk
- 102 g krachtige jus naturel in zakje
- 200 ml water
Bereiding
- Meng het gehakt met het ei, peper en zout. Draai er met vochtige handen gelijke ballen van.
- Verhit de boter in een hapjespan en bak de gehaktballen in 3 min. op hoog vuur rondom bruin. Draai het vuur laag en bak in 25 min. gaar. Keer regelmatig.
- Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en doe in een ruime pan water. Voeg de hutspotgroenten toe en kook in 20 min. gaar.
- Verwarm de melk op laag vuur, maar laat niet koken. Bereid de jus met het water volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Giet de aardappelen en de groenten af, doe terug in de pan en stamp met de pureestamper tot puree.
- Voeg de melk en de rest van de boter toe en roer door de hutspot. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
- Serveer de stamppot met de gehaktballen en jus.
Hutspot met gehaktbal is een recept van Albert Heijn