Hutspot met gehaktbal

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 1 wit scharrelei
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 1 kg iets kruimige aardappel
  • 1 kg verse gesneden hutspotgroenten
  • 200 ml De Zaanse Hoeve halfvolle melk
  • 102 g krachtige jus naturel in zakje
  • 200 ml water

Bereiding

  1. Meng het gehakt met het ei, peper en zout. Draai er met vochtige handen gelijke ballen van.
  2. Verhit de boter in een hapjespan en bak de gehaktballen in 3 min. op hoog vuur rondom bruin. Draai het vuur laag en bak in 25 min. gaar. Keer regelmatig.
  3. Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en doe in een ruime pan water. Voeg de hutspotgroenten toe en kook in 20 min. gaar.
  4. Verwarm de melk op laag vuur, maar laat niet koken. Bereid de jus met het water volgens de aanwijzing op de verpakking.
  5. Giet de aardappelen en de groenten af, doe terug in de pan en stamp met de pureestamper tot puree.
  6. Voeg de melk en de rest van de boter toe en roer door de hutspot. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
  7. Serveer de stamppot met de gehaktballen en jus.
Hutspot met gehaktbal is een recept van Albert Heijn