Koolhydraatarme lunch: maaltijdsalade met quinoa, courgette en tonijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 200 g courgette
  • 200 g borlottibonen uit blik
  • 160 g tonijn in olijfolie
  • 0.5 citroen
  • 1 kleine rode ui
  • 150 g Lassie voorgestoomde quinoa in stazak
  • 7.5 g verse platte peterselie
  • 0.5 bakje tuinkers

Bereiding

  1. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm. Spoel de bonen onder koud stromend water en laat uitlekken.
  2. Laat de tonijn uitlekken maar vang de olie op. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snipper de rode ui.
  3. Meng de opgevangen olie (ca. 1 el per persoon) met het citroenrasp, het citroensap en de rode ui tot een dressing.
  4. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Snijd ondertussen de peterselie zo fijn mogelijk.
  6. Meng de courgette, bonen, tonijn, dressing en peterselie door de warme quinoa en verdeel over de borden. En verdeel de tuinkers erover.
Koolhydraatarme lunch: maaltijdsalade met quinoa, courgette en tonijn is een recept van Albert Heijn