Koolhydraatarme lunch: maaltijdsalade met quinoa, courgette en tonijn
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 200 g courgette
- 200 g borlottibonen uit blik
- 160 g tonijn in olijfolie
- 0.5 citroen
- 1 kleine rode ui
- 150 g Lassie voorgestoomde quinoa in stazak
- 7.5 g verse platte peterselie
- 0.5 bakje tuinkers
Bereiding
- Snijd de courgette in blokjes van 1 cm. Spoel de bonen onder koud stromend water en laat uitlekken.
- Laat de tonijn uitlekken maar vang de olie op. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snipper de rode ui.
- Meng de opgevangen olie (ca. 1 el per persoon) met het citroenrasp, het citroensap en de rode ui tot een dressing.
- Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd ondertussen de peterselie zo fijn mogelijk.
- Meng de courgette, bonen, tonijn, dressing en peterselie door de warme quinoa en verdeel over de borden. En verdeel de tuinkers erover.
Koolhydraatarme lunch: maaltijdsalade met quinoa, courgette en tonijn is een recept van Albert Heijn