Pompoencurry met tofu

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 middelgrote ui
  • 2 el arachideolie
  • 70 g Fairtrade gele curry kruidenpasta
  • 375 g tofu naturel
  • 400 g koelverse pompoenstukjes
  • 400 ml kokosmelk
  • 200 ml water
  • 125 g taugé
  • 1 limoen

Bereiding

  1. Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan of wok en fruit de currypasta 2 min. op laag vuur. Voeg de ui toe en fruit 2 min. mee.
  2. Laat ondertussen de tofu uitlekken en dep droog met keukenpapier. Snijd in blokjes van ca. 2½ cm en bestrooi met peper en zout.
  3. Zet het vuur middelhoog, voeg de pompoenstukjes toe en bak 2 min.
  4. Voeg de tofublokjes, kokosmelk en het water toe, breng aan de kook en laat met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. zachtjes stoven tot de pompoen gaar is. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Verdeel de curry over diepe borden en verdeel de taugé erover. Snijd de limoen in parten en serveer erbij.
Pompoencurry met tofu is een recept van Albert Heijn